dijous, 24 de maig del 2018

Festival de Teatre Infantil Barruguet

El Festival de Teatre Infantil Barruguet inicia avui les seves sessions obertes a tot el públic, donant el tret de sortida a quatre dies en que diversos escenaris i carrers del poble de Santa Eulària des Riu s’ompliran de desenes de muntatges de tota mena de disciplines artístiques amb l’objectiu de fer créixer la passió pel teatre entre els mes petits i oferir a totes les famílies l’oportunitat de fer activitats culturals junts.

Teatre al Detall serà l’encarregat d’obrir el foc a les sessions obertes al públic amb dos passes (17.30 i 19.00 hores, entrades a 5 euros) de la seva obra ‘El núvol gris, gras, gros’. Es tracta d’una obra de mitja hora, en català, on un núvol que torna a casa es troba amb el problema de ploure a gust de tots. Es tracta d’una peça especialment dirigida a nens d’entre 1 i 5 anys. De fet, l’escenari on es farà, l’edifici del Club Nàutic Santa Eulalia a l’entrada del Port Esportiu, és l’espai triat per a les funcions dirigides al públic més petit.

A partir d’aquí, 21 espectacles diferents oferts per 17 companyies i amb algunes novetats com la realització d’un espectacle en llengua de signes per a persones sordmudes i altre en anglès d’una companyia de Regne Unit. I tot repartit als escenaris tradicionals (Teatro España, Palau de Congressos), però també d’altres com el Club Nàutic i diferents carrers del poble (El carrer Sant Jaume, plaça d’Espanya, s’Alamera o plaça d’Isidor Macabich, fonamentalment, encara que diferents espectacles de tipus cercavila recorreran molts d’altres).

Encara que avui inicien les funcions, l’acte inaugural oficial serà demà divendres, a les 20.30 hores, al Palau de Congressos. Allà, Teatre al Detall & La Tresca i la Verdesca oferiran el seu espectacle de música i teatre “La Nena dels Pardals”. I la clausura oficial serà diumenge, a les 19.00 hores, al mateix escenari. En aquesta ocasió seran Nueveuno Circo i el seu ‘Sinergia 3.0’ els encarregats de posar fi al festival.

A la mateixa hora que l’inici oficial de les funcions avui, hi ha previstes dues actuacions molt especials i que tenen a veure amb la voluntat del festival de ser una cita accessible per a tots i amb caire social. Així, a més d’incloure espectacles gratuïts i de programar una obra que inclou llenguatge de signes, el festival també acudirà a la Residència per a gent Gran de Can Blai i a la planta de pediatria de Can Misses, amb els espectacles ‘Le Fumiste’, de Dondavel; i ‘Màgia’, de Nacho Diago, respectivament.

Igualment, aquesta tarda a les 16.00 hores, al Palau de Congressos donarà inici la segona edició de les Jornades Professionals que acompanyen aquest Festival. Es tracta d’un conjunt de xerrades i tallers per tal de que els interessats en aquestes arts puguin conèixer millor com desenvolupar un projecte artístic amb garantia d’èxit, aprofitant les plataformes públiques existents o, simplement, coneixent la forma en que es fan les coses als circuits professionalitzats.

Així, Marcela Imazio i Marine Budin, de la productora Elclimamola, ofereixen un taller intensiu d’assessorament per a l’elaboració i difusió dels projectes artístics. Demà, en canvi, es farà una presentació de diferents festivals i circuits i la presentació d’un projecte de coproducció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada