dimecres, 26 de juliol del 2017

Dissabte, festa pagesa as Broll de Buscastell


"L’Associació Folklòrica Sa Colla de Can Bonet vos convida a tots i totes a sa festa pagesa que farem es proper dissabte dia 29 de juliol as Broll de Buscastell a les 20 hores. Veniu a passar sa tarda de dissabte amb naltros, farem ball pagès, alguna sonada, jocs tradicionals, hi haurà vi, bunyols i molta festa. Com cada any hem convidat als balladors, balladores i sonadors d’altres colles que vulguin ajuntar-se a sa festa, i aquest any sa colla convidada es sa Colla de Balansat, amb més de 50 anys d’història. I com sempre, la ballada estirà oberta per a tots aquells que hi vulguin participar. Aquest anys es Broll té aigua i es pot veure com corre l’aigua per ses sèquies en ple estiu.

Antigament, aquestes ballades a pous i fonts se feien quan ja s’havien acabat les feines del camp i tenien una consideració social de festa important, sense cap ànim de lucre, i no calia que ningú fos convidat particularment, perquè tothom s’hi sentia convidat i cridat. L’any 1996 sa Colla de Can Bonet va recuperar sa ballada que celebrem cada any el dissabte posterior al dia de Sant Jaume, aquest any el 29 de juliol.

En aquesta ballada, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i la participació dels veïns de la zona, es pot gaudir i participar en l’exhibició de ball pagès, sonada de gaites, jocs tradicionals per petits/es i grans, i altres mostres de les arrels eivissenques, com són els ucs i brular corn. I sempre ens agrada acompanyar-ho amb uns bunyols mentre roda es porró de vi.

També volem agrair a totes ses persones que fan possible l’organització d’aquesta ballada, al propietari del terreny on ballem, a ses institucions, i a ses empreses que han col·laborat en els regals que rifarem durant sa festa i premis pels participants als jocs. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura del Consell Insular d’Eivissa i la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada