dijous, 4 de febrer del 2016

Sa Nostra Sala acull l'ambiciosa exposició col·lectiva 'Cap a on va l'art del segle XXI. Art Híbrid'

Sa Nostra Sala -l'espai cultural del Consell Insular d'Eivissa, situat al carrer Aragó 17, a Vila- acull l'exposició 'Cap a on va l'art del segle XXI. Art Híbrid'', que s'inaugurarà oficialment el proper dijous 4 de febrer a les 20 hores i que es mantindrà oberta fins el dia 26 de febrer.

El fil conductor de l'exposició és l'Art Híbrid, una conseqüència del panorama actual de l'art contemporani on no hi ha límits establerts, on tot és qüestionable, i l'artista s'aboca a l'experimentació i la recerca de nous mètodes i conceptes. "L'art híbrid se situa en els límits dels gèneres artístics tradicionals i nous, pretén abolir fronteres i és un encreuament de diferents disciplines com ara la pintura, la fotografia, el net.art, el videoart, l'escultura, el cine, la televisió, la literatura i qualsevol altre expressió artística", ha explicat Jesús Albarrán, artista i un dels comissaris de l'exposició, conjuntament amb Cristina Palau.

Els set artistes que mostren els trets principals que defineixen la seua obra a partir de la utilització de diferents tècniques i estils: Lisa Andinach a través de la recol·lecció d'objectes que evoquen diferents sensacions; Pep Monerris des de la barreja de material electrònic; Gabriel Morera amb la hibridació de pintura, objectes i escriptura; Diego Picabea amb la creació d'estructures geomètriques; Jesús Albarrán amb la utilització d'eines gràfiques; Roseline de Thélin a través de la fibra òptica mesclada amb altres materials amb què explora els fenòmens de la llum; Vicent Torres Noguera aprofita objectes quotidians per recrear un espai lúdic.

"Les noves formes artístiques es caracteritzen per una hibridació que condueix a una amalgama d'estils i reinterpretacions", ha explicat el conseller insular de Cultura, Educació i Patrimoni, David Ribas, "el Consell presenta aquesta exposició a partir d'artistes que viuen i realitzen la seua creació artística a la nostra illa, i amb la intenció de mostrar les múltiples possibilitats expositives que té l'espai cultural de Sa Nostra Sala".

L'exposició també acollirà altres activitats paral·leles. Així, el 19 de febrer a les 19 hores es realitzarà el col·loqui 'La hibridació de la literatura i les arts visuals: veure o llegir' a càrrec de Nora Albert, Elisa Torreira i Gabriel Morera; el dia 20 de febrer a les 12 hores es realitzarà una visita guiada per a al·lots d'entre 8 i 14 anys; finalment, el dia 26 de febrer a les 20 hores l'artista Lina Andiñach realitzarà la performance 'Silencis trencats'.

Recordem que l'exposició es podrà visitar a Sa Nostra Sala, entre el 4 i el 26 de febrer, de dilluns a divendres d'11 a 14 hores, i de 17 a 20,30 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada