dimarts, 7 de juliol del 2015

Festes des Canar per a celebrar Sant Cristòfol

Festes des Canar en honor de Sant Cristòfol, organitzades per l'associació de veïns d'es Canar amb la col•laboració de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu entre el dimarts 7 de juliol i el divendres dia 10. A les zones del port i de la avinguda Punta Arabí, fonamentalment, es podran gaudir d’actuacions musicals, festes infantils, la desfilada de carros tradicional o el concurs de paelles, així com els tradicionals focs artificials (si les condicions ambientals ho permeten).

Dimarts serà la primera jornada de les festes i tindran el seu principal escenari a la zona del port des Canar. A partir de les 17:00 hores hi haurà animació infantil a càrrec de Cachirulo, mentre que a partir de les 19:00 hores s’iniciaran les actuacions musicals i una hora després hi haurà una masterclass- exhibició de Zumba.

Per a no coincidir amb el mercat hippy dels dimecres, les següents activitats estan programades per al dijous 9 de juliol. En aquesta ocasió es centren a l’avinguda de Punta Arabí i consistiran en una Street Party que començarà a les 18:30 hores i que inclourà una guerra de globus d’aigua, actuacions musicals i un espectacle de foc.

L’endemà arribarà el dia gran de les festes que s’iniciarà a partir de les 10:00 hores amb l’obertura d’una petita fira de productes artesans i eivissencs a l’entorn del passeig marítim de la platja des Canar. Dues hores després, a la capella de la població, s’iniciarà la missa que està previst que oficiï el Bisbe d’Eivissa, Vicente Juan Segura, i que estigui cantada pel Cor de Sant Carles. En acabar la cerimònia arribarà la desfilada de carros que recorrerà les principals vies des Canar.

El ja tradicional Concurs de Paelles posarà punt i final a les activitats del matí. Ja per la tarda-nit, la Banda Musical sa Colla des Riu realitzarà una desfilada pels carrers des Canar, mentre que a les 21:30 hores hi haurà ball pagès seguit del concert de Morning Drivers. Per últim, a la mitjanit, uns focs d’artifici possaran fi a les festes.

Dilluns 7 de juliol tindrà lloc el primer espectacle inclòs al programa de festes, una actuació musical que s'iniciarà a les 19:00 en un escenari ubicat a la unió de l'avinguda Punta Arabí amb el carrer Font des Murtar. Els artistes que hi participaran són Harry James, The Mardy Johnny Depps and Brightside, entre d'altres. L'endemà, a partir de les 20:30 i en un altre escenari situat a la cruïlla de la mateixa avinguda Punta Arabí amb el carrer Pou d'en Cardona, hi haurà una altra actuació musical, tot i que en aquest cas encara està per confirmar el cartell participant.

Els dos espectacles serviran per a preparar l'ambient d'unes festes que arribaran al seu punt àlgid el dijous 10 de juliol, dia del patró des Canar. Els actes programats comencen a les 10 del matí amb l'obertura d'una fira de productes artesans i productes típics eivissencs. La mostra es mantindrà fins a les 20 hores al passeig marítim situat al costat de la platja.

A les 12:00 hores se celebrarà el moment més solemne de les festes amb la missa que oficiarà el bisbe de les Pitiüses, Vicente Juan Segura, a la capella de la població, situada a l'entrada des de la carretera a Santa Eulària des Riu. L'ofici comptarà amb la participació del Cor Parroquial de Sant Carles de Peralta.

Al voltant de les 13:00 hores arribarà un dels moments que més sorprenen als turistes, ja que diversos carros tirats per cavalls recorreran els carrers d'es Canar. Ja a la nit es reprenen els actes festius amb una desfilada de la Banda Municipal de Santa Eulària des Riu que s'iniciarà a les 21:00 hores. Mitja hora més tard li arribarà el torn a Sa Colla de Sant Carles, que oferirà una 'ballada pagesa'.

Per acabar la jornada, a partir de les 22:00 hores hi haurà música en viu per, a la mitjanit, arribar a l'encesa de us focs artificials que posaran el punt i final a les festes de Sant Cristòfol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada