dilluns, 14 d’octubre de 2019

Onzena edició del cicle de conferències literàries Escriviure

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitzen aquesta tardor l’onzena edició del cicle anual de conferències literàries Escriviure. Enguany, la proposta coordinada per Nora Albert (poeta i vocal de l’AELC per Eivissa i Formentera) es centrarà en la relació entre l’escriptura i el feminisme, i es titularà ‘Literatura i Feminisme en acció: des de les pioneres fins als nostres dies’.

Totes les conferències tindran lloc a la Biblioteca Municipal de Santa Eulària des Riu (C/ de Joan Tur Tur, 9) a les 20.00h. Van dirigides a tot el públic en general i l’entrada és gratuïta.

La primera de les sessions tindrà lloc divendres 18. Joan-Albert Ribas en serà el ponent i la seva xerrada portarà per títol ‘L’educació de les dones a través des llibres de text i de lectura només per a elles (dels segle XIX a 1930)’.

Una setmana després serà la pròpia Nora Albert qui dissertarà sobre ‘Pioneres de literatura i feminisme: George Sand, Virginia Woolf, Simone de Beauvoir i Adrienne Rich’, algunes de les figures més destacades en la ruptura que va suposar que les dones comencessin a prendre la paraula sense cap guia o limitació masculina.

Per últim, el cicle Escriviure tancarà les seves sessions el 8 de novembre amb la visita de Lluïsa Julià, reconeguda assagista i crítica literària, que parlarà de ‘Literatura i feminisme en clau catalana. Tres grans puntals: Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig i Maria Mercè Marçal’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada