dijous, 21 de juny del 2018

Festes de Sant Joan a Santa Eulària des Riu

Les activitats s’iniciaran a les 17.00 hores amb tallers de jocs tradicionals i manualitats. Igualment, es farà un concurs de dibuix per a infants centrat al riu, els guanyadors del qual es coneixeran i quedaran exposats hores després a la plaça d’Isidor Macabich, o plaça des canó.

Per a poder acudir fins a aquesta cita, i per a ajudar a grans i petits a conèixer com era el ritme de vida a l’època anterior a l’arribada del turisme, des de la plaça d’Espanya sortiran regularment (entre les 17.00 i les 19.00 hores) carros de barana que es dirigiran fins a sa Font d’en Lluna tot passant al costat del Centre d’Interpretació del Riu de Can Planetes.

A les 19.00 hores, la Colla es Broll, amb la participació de membres d’altres colles de ball pagès del municipi, faran una petita exhibició que donarà pas a la lectura d’un breu manifest en defensa de la tradició i del Riu com a representant de la nostra identitat. A continuació es convidarà a tots els assistents a una berenada popular amb coca d’albercoc i macarrons de Sant Joan.


En acabar-se el menjar, es proposarà als assistents fer una caminada popular fins a la plaça d’Isidor Macabich (Plaça des Canó) on l’acte reivindicatiu des Riu lligarà amb la tradicional celebració de la Nit de Sant Joan que fan els vesins de la plaça i que ara estan mirant de recuperar.

Allà, a més de donar-se a conèixer els guanyadors del concurs de dibuix, hi haurà dues actuacions musicals. A partir de les 20.00 hores hi haurà Lucy & Diamons, amb version de clàssics del pop i del rock. I, a les 21.00 hores, serà el torn d’Arteca.

A les 22.00 hores es donarà per acabada aquesta festa i donarà inici la que organitzarà l’Institut d’Estudis Eivissencs, amb Bluesmafia i es Saligardos, es Mals Esperits, Esperitrons i encesa dels foguerons a la mitjanit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada