dimecres, 27 de juny del 2018

Festa pagesa al pou des Escarabats, aquest diumenge

L’Associació Folklòrica Sa Colla de Can Bonet organitza la festa pagesa al pou des Escarabats (Buscastell) el proper diumenge dia 1 de juliol al a les 20 hores. En aquesta ballada, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i la participació dels veïns de la zona, es pot gaudir i participar en l’exhibició de ball pagès, sonada de gaites, jocs tradicionals per petits/es i grans, i altres mostres de les arrels eivissenques, con són els ucs i brular corn. Com cada any, es convida els balladors, balladores i sonadors d’altres colles que vulguin ajuntar-se a la festa. I com sempre, la ballada estirà oberta per a tots aquells que hi vulguin participar. Aquest any sa colla convidada és el grup folklòric sa Colla de Sant Rafel.

Antigament, aquestes ballades a pous se feien quan ja s’havien acabat les feines del camp i tenien una consideració social de festa important, sense cap ànim de lucre, i no calia que ningú fos convidat particularment, perquè tothom s’hi sentia convidat i cridat. L'any 1999 sa Colla de Can Bonet va recuperar sa ballada que es celebra cada any el diumenge posterior al dia de Sant Joan, aquest any el dia 1 de juliol, celebrant la dinovena edició.

Aquesta activitat compta amb la col•laboració de la Conselleria de Cultura del Consell Insular d’Eivissa i la regidoria de cultura popular i festes tradicionals de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada