dimarts, 30 de gener del 2018

Festes de Santa Eulària des Riu 2018



El proper cap de setmana tindrà lloc a aigües de la badia de Santa Eulària el Trofeu Festes Patronals de classe Optimist organitzat pel Club Nàutic de Santa Eulària. Es tracta del primer dels actes englobats dins del programa de festes en honor de la patrona del poble. Aquestes festivitats arribaran fins al 18 de març, dia en que se celebrarà la Passeig a Passeig, i tindrà com a fites més destacades els actes en commemoració del 450 aniversari de l’església del Puig de Missa i el concert que el grup Seguridad Social oferirà a la plaça d’Espanya. Com a novetat, enguany s’estableix un concurs de pintura ràpida que tindrà lloc el diumenge dia 18 i que tindrà com a motiu l’entorn del cim del Puig de Missa.

Els actes per a celebrar la construcció del que s’entén que és el tercer temple cristià realitzat al poble de Santa Eulària tindran lloc al cap de setmana llarg del 10 al 12 de febrer. Dissabte, a les 18.30, es farà un concert de música religiosa a l’església a càrrec del Cor Parroquial. L’endemà, a partir de les 11.00, es farà una cerimònia de consagració del temple i el dilluns 12, Dia Gran de la Festa, es farà a les 11.00 una missa solemne amb participació del Cor Parroquial, a la qual seguirà una processó i ball pagès.

La bona música serà l’altra protagonista d’aquell cap de setmana, amb la presència estel•lar del grup valencià Seguridad Social. José Manuel Casany i els seus actuaran dissabte 10 de febrer, a partir de les 22.00 hores, a la plaça d’Espanya i demostraran perquè són un dels grups fonamentals del pop i rock dels 80 i 90, a més de perquè continuen omplint estadis i tot tipus de recintes allà on van.

L’endemà, a partir de les 13.00, tot el poble es tornarà a convertir en un gran escenari ja que diferents bandes actuaran a diversos carrers de Santa Eulària des Riu a una nova edició del Rock’n’Bars. I el mateix dia de la Santa, com a gran final, a la plaça d’Espanya es farà una classe de ball ‘lindy hop’ (swing i rock) i hi actuaran Bluesmafia i es Saligardos que presentaran el seu nou disc ‘Ni poc, ni molt ni mica”. I encara quedarà l’actuació de The Frigolos durant l’entrega dels premis del Carnaval, que tindrà lloc dimarts 13 de febrer.

Pel que fa al concurs, les bases estan disponibles al web municipal. El dia 18 de febrer, coincidint amb la Fira d’Artesania des Puig de Missa es celebrarà la competició, que requereix inscripció prèvia. Els participants tindran 6 hores per a fer les seves obres sobre un bastidor segellat pel Consistori. La tècnica és lliure i s’estableixen tres premis de 500, 300 i 150 euros.

Les activitats programades aquests dies inclouen també algunes de gran tradició ja com les conferències de L’Aventura d’Educar en Família, una nova edició de la Fira des Gerret, la Gimcana Fotogràfica del Punt Jove. Però també altres de noves com la presentació del llibre ‘Véndes, pous i fonts de Santa Eulària des Riu’ de José Juan Marí, Pep Xomeu, al Teatre Espanya, dimecres 7 de febrer o l’obra de teatre ‘Te he dejado un pollo en el horno”, de la televisiva Maria Casal.

A més de la referida ‘Te he dejado...’, el dia 11 de febrer Los Titiriteros de Binéfar faran el seu espectacle “Aquí te espero” a la plaça d’Espanya, i dos dies després al Teatre Espanya ‘La fábula de la raposa’. Dissabte 17 de febrer, al mateix escenari, hi haurà el grup de teatre Es Cubells amb ‘Sa carall de Caputxeta’, i el 14 de març, a les 20.30, la ‘Terapia amorosa’ de Juan Burgin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada