dimecres, 26 d’abril del 2017

Cinema en català - "Incerta glòria" als Multicines (taula rodona i projecció del film)



Aquest dijous 27 d'abril (19.00 h,) taula rodona al Club Diario de Ibiza, moderada per Carles fabregat i amb la participació d'Isona Passola, Núria Prims i Toni Roca.

Un cop finalitzat l'acte, projecció de la pel·lícula als Multicines Eivissa.

Direcció: Agustí Villaronga · Intèrprets: Núria Prims, Marcel Borràs, Oriol Pla, Bruna Cusí, David Bagés, Fernando Esteso, Terele Pávez, Luisa Gavasa, Juan Diego · Drama/Guerra civil · 115’ · Versió en català.

Amb el passar del temps, Incerta glòria —la gran novel·la de Joan Sales, objecte d’una complicada sortida a la llum al capdavall de més de 20 anys— ha acabat per convertir-se en una obra imprescindible sobre la Guerra Civil espanyola. Els amants del cine, però, saben que no s’ha de comparar mai una pel·lícula amb el text que la inspira: novel·la i adaptació cinematogràfica són coses diferents. I la prova és que la gran troballa de Villaronga, la seva gran aposta, és la conversió d’un personatge important però lateral en el centre del seu relat. Així, al voltant de la Carlana (una feliçment recuperada Núria Prims) gira tot allò que el director ens vol dir. Alhora metàfora de l’Espanya en guerra, alhora metàfora de les passions humanes, fosques com l’atmosfera d’aquest film que troba en la seva (manca de) llum el millor vehicle d’expressió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada