dimarts, 21 de març de 2017

Teatre - ‘Un matrimoni de Boston’ al Centre Cultural de Jesús

El Centre Cultural de Jesús (CCdJ) acull dissabte 1 d’abril l’obra ‘Un matrimoni de Boston’, obra original de David Mamet que arriba a l’escenari hortolà de la mà de El Somni Produccions i dins del Circuit Talent IB organitzat per l’Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears (ILLENC), abans Institut d’Estudis Baleàrics. Després de l’obra, que s’iniciarà a les 20.00 hores, hi haurà un col•loqui amb els membres de la companyia. Les entrades es podran comprar al mateix CCdJ, de dilluns a divendres i de 16.00 a 21.00 hores, i a un preu únic de 8 euros.

‘Un matrimoni de Boston’ està dirigida per Rafel Duran i compta amb Lluqui Herrero com ‘Anna’, Agnès Llobet com ‘Claire’ i Maria Bauçà com ‘la criada’. L’obra recrea la relació entre dues dones que viuen juntes. La companyia defineix així el seu espectacle: “David Mamet, amb ‘Un matrimoni de Boston’ basteix un gran artifici dialèctic al voltant d’uns personatges femenins que intenten sobreviure en la societat puritana de finals del segle XIX, una societat dominada pels homes (tant en l’esfera pública com en la privada) i que encara viu sota el jou de la moral victoriana”.

“Sense descuidar les temàtiques habituals del seu corpus dramatúrgic, David Mamet planteja un joc en el qual res és el que sembla, on les sorpreses apareixen en el moment més insòlit. Un joc que estableix un vincle amb ‘Les Bostonianes’, de Henry James, passades pel sedàs de l’enginy de les comèdies àcides d’Òscar Wilde. Els personatges centrals de l’obra són dos animals ferits, amb les seves contradiccions, els seus capricis i xantatges, els seus desitjos sexuals, les seves ambicions de poder i el seu pànic al pas del temps, dues dones la dependència de les quals transita entre l’amor i l’aversió”, afegeix.

“’Un matrimoni de Boston’, més enllà d’un intent per recuperar un amor perdut, és un pacte convivencial. Un contracte amb les seves parts agres i dolces. No es tracta de creure en la felicitat sinó de decidir com viure-la. I com sempre el futur és ple d’incerteses”, conclou la sinopsi.