dimarts, 29 de novembre de 2016

Presentació de llibre - Sobre Marià Villangómez i altres escrits (Jean Serra)

Aquest dijous, 1 de desembre, tindrà lloc a les 20h la presentació del llibre "Sobre Marià Villangómez i altres escrits", de l'escriptor Jean Serra, a la Llibreria Mediterrània Eivissa. La presentació anirà a càrrec del poeta Bartomeu Ribes Guasch.

Aquest llibre recull tot un seguit de treballs sobre la literatura eivissenca dels segles XIX i XX, entre els quals sobresurten els dedicats a l'obra i a la figura de poeta i prosista Marià Villangómez, de l'historiador i poeta Isidor Macabich i de la dramaturga Pepita Escandell. En conjunt, es tracta d'un bell mosaic que permet conèixer de prop molts aspectes d'aquests i d'altres escriptors eivissencs contemporanis i els situa dins el conjunt de la literatura en llengua catalana.

Jean Serra (El-Biar, Algèria, 1952), gran amic i admirador de Marià Villangómez, li ha dedicat diversos llibres. Destaca igualment com a poeta i com a prosista, fins al punt que alguns dels seus poemes han estat traduïts al francès, al castellà, al gallec, al neerlandès, a l'italià i a d'altres llengües. Com a conreador de les arts plàstiques, ha il·lustrat alguns dels seus llibres. D'altra banda, ha estat editor de publicacions periòdiques de caire literari i ha col·laborat sovint en diaris i revistes d'Eivissa, de Mallorca i de Barcelona.