dijous, 24 de juliol del 2014

Sa Nostra Sala inaugura l'exposició "Carmen, la imatge de la gitana a la pintura catalana"

La consellera d'Educació, Cultura i Patrimoni del Consell Insular, Pepita Costa, ha presentat l'exposició "Carmen, la imatge de la gitana a la pintura catalana", organitzada pel Consell Insular i que es podrà visitar a Sa Nostra Sala del 24 de juliol al 17 de setembre de 2014. Durant la presentació, Costa ha estat acompanyada de la representant de l'Obra Social "Sa Nostra" Carolina Escandell, i dels comissaris de l'exposició, Armin Heinermann i Stuart Rudnick.

La mostra recull "una col·lecció de 40 retrats de pintors catalans de final de segle XIX fins la meitat del XX, que representaren dones de la burgesia catalana abillades amb roba i accessoris andalusos i que, a més, buscaven plasmar l'expressió realista de la cultura gitana", segons la consellera de Cultura. A més, ha afegit que es pretén "donar a conèixer el prototip d'una nova dona, més rebel i independent que va rompre amb els estereotips socials establerts assimilant les formes dels barris populars".

Aquesta exposició, en la que s'exposen obres de més de 20 artistes, s'ha triat tant per la "seua qualitat" com pel fet que coincideix amb la representació de "Carmen" de Georges Bizet a l'illa el proper mes de setembre.

L'entrada a l'exposició és lliure i l'horari és de dilluns a divendres d'11 a 14 hores i de 17 a 20:30 hores. Costa ha agraït la col·laboració a totes les persones i entitats que han fet possible la posada en marxa d'aquesta mostra, com l'Associació Amics de l'Òpera d'Eivissa o la Sala Parés, entre d'altres. Finalment, ha convidat tothom a assistir a la inauguració, que tendrà lloc dijous a les 20 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada