dilluns, 16 de juny del 2014

Festival de dansa i òpera 'Eivissa en Do Major'

L'Ajuntament d'Eivissa ha presentat la tercera edició del festival de dansa i òpera 'Eivissa en Do Major', amb una sèrie d'actuacions que se celebraran en diversos escenaris de Dalt Vila. La regidora de Cultura, Patrimoni i Festes, Lina Sansano, ha donat a conèixer en roda de premsa el programa d'aquesta nova edició, en la qual s'inclouen actuacions els dies 27 i 29 de juny i 3, 5 i 6 de juliol .

Aquest festival d'òpera, música i dansa, es va iniciar el 2012, com una proposta cultural municipal amb la intenció que any rere any es consolidés com una cita ineludible per als amants de la música i la dansa. Durant aquests anys, ha ofert un programa variat, de qualitat, en diferents escenaris de la ciutat històrica. Eivissa en Do Major 'obre així l'oferta cultural de l'estiu que proposa l'Ajuntament, conjugant artistes nacionals i estrangers de primera línia amb músics i ballarins locals que viuen a la nostra illa o es troben fora formant-se.

El festival s'inaugura amb la companyia de dansa de Miguel Barranco, el divendres 27 de juny (Claustre de l'Ajuntament d'Eivissa, 22h). Aquesta companyia professional de dansa va ser creada per Miguel Barranco el 1998 i des de la seva creació va dedicar el seu esforç a plasmar en els seus espectacles el sentiment, la passió i l'ànima de la dansa amb música en la seva més àmplia diversitat. Amb una trajectòria professional àmplia, Miguel Barranc presenta l'espectacle "Sentir". El cos de ball estarà format per sis ballarins i interpretaran un programa variat i popular.

El dia 29 de juny (Claustre de l'Ajuntament d'Eivissa, 21h), l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa, sota la direcció de Xavier Pagès i Corella, com a director convidat. Aquest director, té un extens currículum tant com a intèrpret com a director i ens oferirà un repertori de Webber, Haydn, Grieg i del mateix Xavier Pagès.

El dia 3 de juliol (Claustre de l'Ajuntament d'Eivissa, 21h), Alain Plans oferirà un concert com a homenatge a Miró al Claustre de l'Ajuntament d'Eivissa. Aquest prestigiós pianista interpretarà obres de Debussy, Mompou i Bartok. El dia 5 de juliol (Mercat Vell, 21h), al Mercat Vell, la Banda Simfònica Ciutat d'Eivissa, dirigida per Adolfo Villalonga, interpretarà un programa popular, sobretot amb temes de pel·lícules: La màscara de la guineu, Somni, Pirates del Carib, La Noia d'Ipanema,...)

El dia 6 de juliol (Claustre de l'Ajuntament d'Eivissa, 22h), es tanca el Festival amb un recital de cant, amb la selecció de temes de pel·lícules i musicals "Llums de Hollywood i Broadway". Recull una selecció de les millors obres de la música nord-americana de la segona meitat del segle XX. El concert serà interpretat per les sopranos Irantzu Bartolomé i Núria Orbea, al piano Mentxu Pierrugues.

Tots els concerts es duran a terme al Claustre de l'Ajuntament, excepte el de la Banda Simfònica, que tindrà lloc al Mercat Vell. El preu d'entrades serà 8 euros en anticipada i 10 euros a taquilla. La venda d'entrades anticipada es farà a l'Espai Cultural Can Ventosa. El pressupost aproximat d'aquest festival és de 45.000 €. Destaquen les col·laboracions de l'Institut d'Estudis Baleàrics i del Consell d'Eivissa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada