dimecres, 11 de març del 2020

Conferència de Rosa Vallès Costa “Dona i vida quotidiana (1870-1950)”, dijous a Sa Nostra Sala

Aquest dijous, 12 de març, a les 19.30 h tendrà lloc a Sa Nostra Sala, la conferència “Dona i vida quotidiana (1870-1950)”, a càrrec de la Sra. Rosa Vallès Costa, catedràtica de Geografia i Història jubilada.

Rosa Vallès Costa (1942) va estudiar magisteri, es va llicenciar en filosofia i lletres i va ser catedràtica de geografia i història. Després d’haver estat mestra i professora de secundària a diversos indrets de l’Estat, el 1978 retornà a Eivissa on va ser cap de departament de l’IES Santa Maria fins a la seua jubilació, el 2003. Va fer un parèntesi entre 1982 i 1988, que estigué en comissió de serveis, al Centre Cultural i Educatiu Espanyol Reyes Católicos a Bogotà, on va organitzar diverses activitats culturals.

És autora d’una extensa bibliografia que combina materials per a ús educatiu i publicacions d’investigació científica centrades en temes de geografia de les illes Pitiüses, entre les quals podem destacar: la seua tesi de llicenciatura: “Contribución al estudio del turismo en Ibiza y Formentera”, que es va publicar l’any 1972.

Ha col·laborat en alguns treballs científics amb Joan Vilà i Valentí, de qui sempre Rosa ha agraït el seu mestratge, relacionats amb les Pitiüses. També ha col·laborat en diverses obres col•lectives com ara: Biogeography and ecology of the Pityusic island (1974); Alan Lomax. Mirades: música i gent de Mallorca, Eivissa i Formentera (2006), Ses Feixes i Els camins de l’aigua (2009), i col·labora a diferents publicacions com ara: l’almanac El Pitiús, les revistes Pissarra i Territoris, entre d’altres. És autora de Dalt Vila, ciutat d’Eivissa (1993), El món agrari tradicional. Un intent de comprensió de l’Eivissa rural (1995) i de La ciutat d’Eivissa i la seua significació històrica (1996).

El Consell d’Eivissa ha volgut reconèixer tant el seu compromís social, com a sòcia fundadora i primera presidenta de l’Associació Pitiüsa de Familiars de Malalts Mentals (APFEM) i la seua tasca en l’àmbit docent i en la difusió del coneixement de la geografia de les Illes Pitiüses, amb el Premi Tanit, el 2005 i la Medalla d’Or de l’Illa d’Eivissa el 2019.

Divendres passat, 6 de març, l’Associació de Dones Progressistes d’Eivissa i Formentera, per la seua trajectòria professional i per la seua activitat social, li atorgaren el Premi 8 de Març.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada