dimarts, 19 de novembre del 2019

Activitats del Dia Internacional de la Infància i del Dia Internacional de la Violència Gènere - Santa Eulària des Riu



L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha programat dues setmanes amb diferents activitats reivindicatives per tal de commemorar tant el 30 Aniversari de la Declaració Internacional dels Drets dels Nens com per la lluita en contra de la violència de gènere. Aquestes activitats inclouen des de tallers infantils fins a projeccions de curtmetratges i un taller de defensa personal per a dones, entre d’altres.

Des d’ahir i fins diumenge, la façana de la Casa Consistorial de Santa Eulària des Riu lluirà a les nits una il·luminació especial amb motiu de la celebració, el dimecres 20 de novembre, del Dia Internacional de la Infància. Una data que, enguany, té un caràcter molt especial ja que s’acompleixen 30 anys de l’aprovació de la Convenció dels Drets dels Infants. Així, l’edifici institucional lluirà de color blau, el distintiu d’Unicef, a més de presentar una estampació amb el logotip de les celebracions.

Igualment, a petició d’UNICEF, l’alcaldessa Carmen Ferrer ha signat la Declaració d’Alcaldes de Ciutats Amigues de la Infància de Colònia (Alemanya). Cal recordar que Santa Eulària des Riu ho és des de 2012, sent la primera de tot Balears, i al 2016 va renovar aquest títol amb una ‘Menció d’Excel•lència’. A la declaració e reconeix que la Convenció dels Drets dels Infantis i els Objectius de Desenvolupament Sostenible van de la ma i es compromet a garantir el respecte als menors, a sentir la seva veu, garantir l’accés a serveis bàsics de qualitat, a viure a un entorn segur i net i a poder gaudir del temps de l’oci i de la vida familiar.

La part més lúdica de les celebracions tindrà lloc el diumenge 24, entre les 10.00 i les 14.00 a la plaça d’Espanya on els monitors en formació del programa conjunt amb el SOIB de ‘Santa Eulària amb els Nens i les Nenes’. Hi haurà tallers infantils relacionats amb el Dia Universal de la Infància, Calendaris 2020-2021 i quaderns sobre els Drets i Deures dels Infants fets a mà.

#NIUNAMENYS

Abans de que acabi la setmana relacionada amb els drets dels infants s’iniciaran també les activitats organitzades per l’Ajuntament amb motiu de la celebració, el dilluns 25 de novembre, del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona, una cita tristament necessària i que vol servir per a demostrar el compromís que ha de tindre tota la societat, començant per les institucions, en contra d’aquesta xacra i recordar a les víctimes de maltractament que no tenen perquè suportar vexacions o agressions de cap tipus i que poden rebre ajuda per a acabar amb aquestes situacions.

La primera de les activitats serà un taller de defensa personal per a dones al Pavelló Municipal de Santa Eulària. L’activitat tindrà lloc el dissabte 23 entre les 18.00 i les 21.00 hores i no és necessària inscripció prèvia per a evitar molèsties a les dones interessades. El taller estarà a càrrec d’Eligio Fernández, monitor de defensa personal que ja ha impartit anteriorment formacions específiques com aquestes.

El mateix Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona, dilluns 25 de novembre, es desenvoluparan diferents activitats. Per la tarda, entre les 16.00 i les 18.30 hores i a la plaça d’Espanya, els participants al curs de monitors de temps lliure en col•laboració amb el SOIB faran activitats i jocs de sensibilització per a la infància. Als Punt Jove de Santa Eulària i es Puig d’en Valls s’iniciarà també aquest dia un mural de rebuig contra la violència de gènere que s’allargarà fins dia 30.

A la nit del dia 25 es farà la primera de les sessions de curtmetratges contra la violència de gènere per a aprofitar la capacitat d’aquestes creacions per a llençar missatges enriquidors i amb capacitat de crear consciència. Aquesta primera sessió tindrà lloc a partir de les 20.30 hores al Centre Cultural de Jesús i l’entrada serà lliure.

També es faran servir els curtmetratges a les sessions previstes als Punt Jove des Puig d’en Valls (dimecres 27, 18.00) i Santa Eulària (divendres 29, 19.00) en que es visionaran algunes peces audiovisuals i es faran sessions de debat i del joc ‘Furor’ contra la Violència cap a les Dones, al qual dos equips competeixen en diferents proves relacionades amb el tema en qüestió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada