divendres, 13 de setembre del 2019

Activitats del Dia Internacional de la Preservació de la Capa d’Ozó a Santa Eulària des Riu

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu es suma a la iniciativa de les Nacions Unides que ha designat el 16 de setembre, el proper dilluns, com a Dia Internacional de la Preservació de la Capa d’Ozó. Amb aquest motiu el Consistori ha preparat una sèrie d’activitats, sobre tot destinades al públic infantil, per tal de conscienciar sobre la necessitat d’evitar les pràctiques mediambientals que afecten negativament aquesta capa atmosfèrica que protegeix als éssers vius dels efectes nocius de les radiacions solars. Les activitats inclouen una Nit d’Astronomia Familiar i un ‘scape room’ als Punt Jove de Santa Eulària des Riu i es Puig d’en Valls.

El lema d’enguany triat per Nacions Unides és el de ’32 anys de recuperació’ ja que la petita franja d’ozó que envolta la terra va patir fortes agressions que varen provocar un gran ‘forat’ a aquesta capa degut a l’ús massiu de diferents productes químics d’ús comú en elements com ara els aires condicionats, refrigeradors o pulveritzadors a pressió. Això va activar l’alerta mundial i al 1987 es va aprovar el Protocol de Montreal que ha permès reduir en un 99% l’ús d’aquest tipus de productes i ajudar a millorar la preservació del nostre medi ambient. La previsió és que, a aquest ritme, a l’any 2060 es pugui recuperar completament la capa d’ozó a tota la Terra.

Per a ajudar a difondre la necessitat de continuar aquests esforços de contenció en l’ús de determinats productes i de preservar el nostre ecosistema, el Consistori ha decidit organitzar algunes intervencions enfocades especialment al públic infantil i juvenil. Així, aquest dilluns es faran tallers infantils entre les 17.30 i les 20.30 hores al parc es Fameliar, de Cas Capità. Aquests tallers es repetiran l’endemà al Parc dels Pins d’es Puig d’en Valls en el mateix horari.

Però les activitats més destacades s’han preparat per a divendres, per tal d'aprofitar l’inici del cap de setmana dels escolars i de les seves famílies. Així, el dia 20 a partir de les 18.00 hores, els dos Punt Jove del municipi (Santa Eulària i es Puig d’en Valls) acolliran unes activitats ‘scape room’ anomenades ‘Missió: salvar el planeta terra’, en que els joves d’entre 12 i 17 anys hauran de col·laborar i mostrar el seu enginy per a solucionar el problema que se’ls planteja, al temps que s’abunda en la necessitat de tindre una forta consciència mediambiental.

Ja per la nit, l’Associació Astronòmica d’Eivissa organitza a sa Punta des Faralló (darrere del Palau de Congressos) una Nit Astronòmica Familiar per a, si el temps ho permet, gaudir del cel i aprendre coses noves sobre les diferents capes de l’atmosfera.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada