dimecres, 16 de gener del 2019

Cicle 3 4 20 - "La navegació a l'Antiguitat. Una aproximació als primers grans navegats de la Mediterrània Occidental" (Sergi Moreno Torres)



El departament de Cultura de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu continua amb la seva proposta ‘3-4-20’ de conferències centrades en tot allò lligat amb la història i les tradicions eivissenques. En aquesta ocasió, les propostes per a aquest trimestre tindran com a protagonistes la mar i l’impacte de la Guerra Civil a terres Pitiüses. I com sempre, l’escenari serà el Teatre Espanya.

La primera de les tres cites previstes fins al març tindrà lloc dijous, 17 de gener a partir de les 20.00 hores, i se centrarà en les tècniques i les primeres grans aventures exploratòries i de comerç a la nostra part de la Mediterrània. “La navegació a l’Antiguitat. Una aproximació als primers grans navegants de la Mediterrània Occidental" correrà a càrrec de l’historiador Sergi Moreno Torres, qui ha participat en diferents actuacions arqueològiques, a més de desenvolupar una àmplia carrera com a docent i pedagog.

El dia 21 de febrer arribarà la següent cita. També la mar i la navegació seran les protagonistes en aquesta ocasió, encara que des d’una perspectiva més actual i allunyada de la besant històrica. Miquel Martí Llambrich parlarà de ‘El patrimoni marítim com a instrument per al desenvolupament local: el cas del Museu de la Pesca (Palamós-Costa Brava)’. Martí, director d’aquest museu i de la Fundació Promediterrània per a l’estudi, la conservació i la difusió del patrimoni cultural i marítim, té una amplia experiència en l’estudi del patrimoni marítim i pesquer i la seva posada en valor.

Per a acabar les sessions d’aquesta ronda de les 3-4-20, el dia 21 de març serà el torn de la conferència ‘Memòries i històries de la Guerra Civil", a càrrec de Francisca Riera Escandell. Aquesta historiadora és una de les grans especialistes d’Eivissa sobre aquest període i la posterior dictadura. Ha rebut diferents premis referents a la matèria, destacant el seu interès per rescatar i donar preferència a la memòria oral, a testimonis personals, enfront del material administratiu o les memòries de personatges de referència.

El cicle ‘3-4-20’ és una iniciativa que tracta de presentar de forma didàctica i amb experts de primer nivell alguns aspectes de la història i la tradició eivissenques i rep el seu nom perquè les xerrades es celebren la tercera setmana de cada més (3), el quart dia de la setmana (4) a les 20.00 hores (20).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada