dimecres, 13 de gener del 2016

Programa d'activitats i dinamització ciutadana “Feim Barri”


Aquest dissabte dia 16 de gener es durà a terme la tercera edició del programa de dinamització ciutadana “Feim Barri” de l'Ajuntament d'Eivissa. A partir de les 10:00 hores la plaça d'Albert i Nieto acollirà “Feim barri, feim salut” que, per aquesta ocasió, s'ha organitzat tot un seguit d'activitats i tallers dirigits a millorar la qualitat de vida i salut dels participants.

Per aquest motiu s'han previst tallers d'elaboració de sucs i infusions que impartirà Marina Ribas del blog “Mes que Lletuga”, un taller d'iniciació al pilates impartit per la professora Ana Calvo de Ibiza en Forma i un taller de plantació de herbes aromàtiques i verdures a càrrec de Ecofeixes. També hi haurà una exposició de verdures i plantes ecològiques

L'objectiu de “Feim barri, Feim Salut” es que els participants en els tallers aprenguin diferents tècniques saludables d'alimentació i esport que després apliquin a casa seva. Durant el matí amés s'explicarà la importància del producte local i ecològic per la nostra salut, així com per al manteniment del medi ambient, paisatge tradicional eivissenc i la necessitat de mantenir una alimentació saludable. Per això, als participants se'ls donarà els material necessari per poder continuar amb els exercicis a casa seva, en el cas del pilates, i les receptes de sucs i infusions.

Pel que fa al taller de planters, està dirigit a públic de totes les edats (entre 0 i 4 anys amb acompanyament del pare o mare) i consistirà en realitzar planter amb llavors de varietat tradicional ecològiques (tomata de penjar, meló eriçó i pebrera blanca).

Els adults interessats a partir de 16 anys, se'ls hi facilitarà material per a fer el seu hort de balcó i se'ls hi mostrarà com realitzar el trasplantat dels planters a casa.

Aquest taller vol donar a conèixer les varietats tradicionals d'Eivissa, per tal de donar valor afegit a la cultura tradicional eivissenca així com proporcionar una eina als consumidors per a identificar el producte local ecològic. La participació als tallers es gratuïta.

Al final del matí, entre els participants que s'hagin inscrit, es sortejaran 10 cistelles de productes ecològics.

Programa:
10:00- 11:00 hores: Begudes aromatitzades i infusions a càrrec de Marina Ribas del blog “Mes que Lletuga”.
10:30 – 13.30 hores: Taller d'hort urbà a càrrec de Ecofeixes.
11:00 – 12:00 hores- Classe de Pilates a carreg de la professora Ana Calvo. S'entregarà a tots els participants una taula d'exercici per a que puguin practicar.
10:00 – 14:00 hores- Taula d'exposició de verdures, fruites i ous. Informació d'aliments i proveïdors i sorteig de 10 cistelles de productes saludables. També hi haurà una taula de verdures, plantes aromàtiques, planters i llavors.
11:00 – 12:30 hores- Taller de begudes saludables: sucs vegetals i fruites, degustació i entrega de receptes.
13:30 hores- Sorteig de 10 cistelles de productes ecològics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada