dimarts, 20 d’octubre del 2015

Teatre - El príncep feliç / Embolic a la granja


EL PRÍNCEP FELIÇ
COMPANYIA DE COMEDIANTS LA BALDUFA (Catalunya)
Teatre
Per a tots els públics, ideal a partir de 6 anys
Palau de Congressos d’Eivissa
24 d’octubre a les 18h


Premi a la Millor Adaptació Teatral, Fira de FETÉN, Gijón, 2012
Premi al Millor Espectacle, Amigos de Titeremurcia, Múrcia, 2012

EL PRÍNCEP FELIÇ, basat en un conte d’Oscar Wilde, és la història d’una majestuosa estàtua que domina una ciutat. Aquesta havia estat un príncep amb una vida fàcil i luxosa, completament despreocupat del que passava més enllà dels murs del seu castell. Ara resta lligat a aquella escula immòbil i sumptuosa, banyada en or i amb pedres precioses. Però ara ja no és feliç. Des del seu lloc privilegiat pot observar la misèria de bona part dels habitants de la ciutat, la pobresa que abans desconeixia, ara es converteix en el seu dolor i cada nit plora carregat d’impotència per no poder ajudar-los.
Un dia una oreneta que passa per la ciutat, de camí cap a Àfrica, es refugia als peus de l’estàtua per passar-hi la nit. Quan veu la tristesa d’aquesta es compadeix i accedeix a ajudar-la, tot i sabent que no té gaire temps, l’hivern ja és aquí i ha d’emigrar cap a les terres càlides on les companyes l’esperen.
L’oreneta, guiada pel príncep, va arrencant tots els materials preciosos que el recobreixen per portar-los a les persones que ho necessiten. Una lliçó d’humanitat, d’amor i de generositat.

EMBOLIC A LA GRANJA
COMPANYIA DE COMEDIANTS LA BALDUFA (Catalunya)
Teatre
Per a tots els públics, ideal a partir de 3 anys
Centre Cultural de Jesús
25 d’octubre a les 18h


Premi Especial pel seu Contingut Didàctic i la seva Posada en Escena, 15a Fira de Titelles de Lleida, Catalunya, 2004

En una Granja on conviuen diversos animals desapareix un ou de la senyora gallina. Fruit d’això, comença un gran Embolic i sorgeixen desconfiances entre els habitants del mas. Totes les mirades es dirigeixen cap el Corb, el nou vingut des de “l’estranger”.

En Pinyot i en Carbassot, dos homenots que es converteixen en espectadors d’excepció, comprendran que els malentesos entre els habitants del mas no els són tan llunyans.

Una sàtira en forma de faula dels conflictes actuals de la nostra societat explicats d’una manera senzilla, reflexiva i amb molt bon humor.

Aquest espectacle té l’assessorament de professionals del sector de l’ensenyament (mestres i pedagogs). Té en compte el projecte curricular d’educació infantil i primària, i vol tractar temes com la tolerància, la immigració, el racisme… d’una manera explícita, a partir d’uns personatges coneguts i no estranys pels infants com són els animals i a partir d’un medi més proper i potser cada cop més incògnit com és una Granja.

Pàgina web de La Baldufa
Fotos, vídeos i dossier pedagògic:
El príncep feliç
Embolic a la granja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada