dijous, 22 de maig del 2014

Festival de Teatre Familiar “Barruguet”

FESTIVAL BARRUGUET
FESTIVAL DE TEATRE FAMILIAR
23, 24 i 25 de maig a Santa Eulària

El Festival de Teatre Familiar “Barruguet” de Santa Eulària està organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Santa Eulària i Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (vegeu currículum de Sa Xerxa al final d’aquest en document), i compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Consell Insular d’Eivissa i l’Obra Social “la Caixa”.

OBJECTIUS
Introduir els infants i les seues famílies en el món de les arts escèniques.
Fomentar la cultura en general i les arts escèniques en particular com a eina per al desenvolupament personal dels infants.

FESTIVAL = SESSIONS ESCOLARS + SESSIONS OBERTES AL PÚBLIC
SESSIONS ESCOLARS
Es faran 5 funcions (3 al Teatre Espanya, 1 al centre cultural de Puig d’en Valls i 1 al centre parroquial de Jesús. Enguany, dirigides només a Infantil i primer cicle de Primària. En edicions següents, s’ampliarà la franja d’edat.
Participació: 750 alumnes inscrits de 5 col•legis del municipi.

SESSIONS OBERTES AL PÚBLIC
19 representacions (12 de sala i 7 de carrer)

COMPANYIES
Participen 9 companyies professionals que representaran 14 espectacles:
• 3 de Balears (5 espectacles)
• 5 de Catalunya (7 espectacles)
• 1 de Castella i Lleó (2 espectacles)
Totes són companyies professionals reconegudes a nivell nacional i algunes també a nivell internacional. Han rebut premis importants.

ESPECTACLES
Tots són espectacles per a tots els públics, dirigits a diferents franges d’edat:
• De 6 mesos a 5 anys– A càrrec de la companyia Teloncillo Teatro de Valladolid, Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2013, atorgat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports.
• A partir de 3 anys.
• A partir de 6 anys.

Els espectacles corresponen a diverses arts escèniques: teatre d’actors, teatre de titelles, dansa, animació musical i itinerants de carrer.

ESPAIS
Les sessions escolars es faran al Teatre Espanya, el centre cultural de Puig d’en Valls i el centre parroquial de Jesús.
Les sessions obertes al públic es faran a la sala d’exposicions de Santa Eulària, al Teatre Espanya i al Palau de Congressos. Els espectacles de carrer es faran al centre del poble (plaça d’Espanya, s’Alamera i carrer de Sant Jaume).
Durant el dia es concentraran els espectacles dins del poble (sala d’exposicions, teatre i carrer). I l’últim espectacle del dissabte i del diumenge es farà al Palau de Congressos.

VENDA D’ENTRADES
Les representacions al carrer són gratuïtes.
Les de sala tenen els preus següents:
• Sala d’exposicions: 4€
• Teatre i Palau: 8€
• Abonament de 10 entrades: 50€

Venda d’entrades a partir del 19 de maig a la taquilla del Teatre Espanya de 17 a 21 hores.

EL NOM DEL FESTIVAL

S’ha escollit el BARRUGUET, el personatge mitològic eivissenc caracteritzat per ser llest, entremaliat i juganer, característiques reflectides en el llenguatge popular anomenat “barruguets” als infants entremaliats.


I A MÉS...

Per facilitar el desplaçament al Palau de Congressos hi haurà un servei de tren gratuït des del centre de Santa Eulària.

S’oferirà pàrquing gratuït amb la compra d’entrades.

Es farà un sorteig d’un viatge de teatre a la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (a Vilafranca, Mallorca), ofert en col•laboració amb per Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears.

Alguns restaurants de Santa Eulària oferiran menús especials de teatre.

Col•laboren amb el festival: apartaments Parot, restaurant Sal Marina, The Ibiza Express – Tourist Mini Train, viatges Tagomago.
COORGANITZA: SA XERXA DE TEATRE INFANTIL I JUVENIL DE LES ILLES BALEARS

Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l’any 2003 amb l’objectiu de vertebrar l’oferta teatral pensada per als més petits, intentant que el teatre arribi a tots els racons de les Illes Balears i que ho faci amb propostes que cuidin la qualitat estètica i pedagògica.

Per això promou i participa en totes aquelles iniciati¬ves, públiques i privades, que tenen com a objectiu la promoció de les arts escèniques, el lleure i les manifestacions artístiques i culturals. I és aquesta inquietud la que, des del 2002, els empeny a organitzar la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears. La Fira té lloc al mes d’octubre a Vilafranca de Bonany i durant cinc dies, aquest poble del Pla de Mallorca es conver¬teix en el centre cultural de les Balears amb funcions d’espectacles per a tots els públics repartits en més de 8 espais escènics i acollint prop d’un centenar de programadors procedents de l’Estat i de diversos països europeus.

Sa Xerxa també impulsa la creació i la producció d’espectacles de tots els gèneres adreçats al públic in¬fantil i juvenil. Amb el Premi Guillem d’Efak de textos de teatre infantil i juvenil s’anima els escriptors i guionistes a elaborar noves històries, que després, gràcies al Concurs de Producció d’Efak (PD’F) es poden representar sobre els escenaris.

A més, mitjançant el guardó Bòtil (Balears Ofereix Teatre i Literatura), impulsa les compan¬yies teatrals a crear nous espectacles a partir de la literatura generada a les Illes Balears.

Els premis, les fires i els festivals són necessaris per impulsar el teatre fet a Balears i tam¬bé per donar-los a conèixer arreu. Però el teatre necessita també obrir-se i arribar a nous públics. És per això que, gràcies al programa Teatre Als Pobles (TAP), es facilita la contrac¬tació d’espectacles de qualitat a ajuntaments i a institucions educatives i culturals que normalment queden fora dels circuits de distribució d’espectacles.
www.saxerxa.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada